Bondscoach Martínez benadrukt levensbelang van "stille kracht" bij Rode Duivels: "Hij wordt tot dusver onderschat op dit WK"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Bondscoach Martínez benadrukt levensbelang van "stille kracht" bij Rode Duivels: "Hij wordt tot dusver onderschat op dit WK"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens zijn de meest in het oog springende Rode Duivels tot nu toe, maar in de schaduw van die drie vervult Kevin De Bruyne de levensbelangrijke rol van strateeg, patron en verlengstuk van de bondscoach. En die benadrukt dan ook het belang van zijn middenvelder.

"Ik denk dat Kevin De Bruyne tot dusver onderschat wordt op deze wereldbeker. Als je kijkt naar de bijdrage die hij levert aan het team is hij zo'n beetje de stille kracht. Hij is in feite de lijm die het team bij elkaar houdt. Hij zorgt ervoor dat onze offensieve spelers in fantastische posities komen op het veld, hij is cruciaal en essentieel als we druk zetten op de tegenstander en snel en hoog verdedigen", aldus de bondscoach op zijn persbabbel.  

Topperformer

"Kevin is iemand die een pass tussen de linies kan geven en kan spelen in elke zone van het veld. Hij begrijpt waar we ons kunnen losmaken van de druk van de tegenstander en waar we ons kunnen doorzetten. De Bruyne is tot nu toe een topperformer die nog niet echt in de schijnwerpers heeft gestaan", klinkt het bij Roberto Martínez. 

"Kevin De Bruyne is essentieel voor de manier waarop we willen spelen. Hij is net 27 geworden en speelt al twee jaar op een uitzonderlijk hoog niveau. In de voorbije 16 maanden presteerde hij op het hoogste niveau uit zijn carrière en ik denk dat hij die standaard ook in de nationale ploeg heeft gebracht. Zijn invloed is die van een veeleisende winnaar en dat aspect is van groot belang in elke ploeg." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties