Glen De Boeck luidt de alarmbel: "Met deze groep kan ik in de Jupiler Pro League niets aanvangen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties

Glen De Boeck luidt de alarmbel bij KV Kortrijk

Glen De Boeck luidt de alarmbel: "Met deze groep kan ik in de Jupiler Pro League niets aanvangen"

KV Kortrijk is in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar met een beperkt aantal spelers voor handen, zijn het voor coach Glen De Boeck geen ideale omstandigheden om in te werken.

De Boeck moet met negen spelers minder dan vorig jaar aan de slag. Het enige positieve is dat acht van de elf basisspelers bleven. "We trainen met precies elf veldspelers van het niveau Jupiler Pro League", zegt de Kortrijkse T1 in Het Nieuwsblad. "Hier in Mierlo is dat aantal wel aangevuld tot 21. Dan heb ik het over de testers, de keepers, drie eigen jongeren die er nog helemaal niet klaar voor zijn en Hoxha en Ivanov die bruikbaar zijn, maar zeker nog geen spelers voor de basis. Begrijp je dan dat ik me zorgen maak?"

"Dat wil zeggen dat we geen deftige tactische training kunnen doen. Bovendien weegt dat ook op de spelers, die merken dat bepaalde oefeningen voor sommigen te snel gaan. Je kan dat die jonge spelers niet kwalijk nemen, maar het vraagt heel veel energie van de staf om die frustraties weg te nemen. De club kent mijn ongerustheid, ik zeg het hen elke dag. En dan hoor ik altijd dat ze bezig zijn met transfers. Maar ik weet niet hoe het daarmee staat."

Zwaar programma

KV Kortrijk kent een moeilijke start van de competitie. "Ik had gehoopt hier op stage een speler of vier, vijf te kunnen verwelkomen. Met deze groep kan ik in de Jupiler Pro League niets aanvangen. Heb je onze start al gezien? (thuis tegen Anderlecht en Oostende en uit naar Club Brugge, Antwerp en Charleroi, red.) Ik doe niet moeilijk, ik stel alleen maar vast", besluit De Boeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties