UPDATE: Slaande ruzie tussen Dewaest en Ndongala op training, KRC Genk reageert voor het eerst
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 19 reacties

Sébastien Dewaest en Dieumerci Ndongala (KRC Genk) kregen slaande ruzie op training

UPDATE: Slaande ruzie tussen Dewaest en Ndongala op training, KRC Genk reageert voor het eerst

Even schrikken op de woensdagtraining van Racing Genk. Sébastien Dewaest en Dieumerci Ndongala kregen slaande ruzie en moesten uit elkaar gehaald worden door ploegmaats en staf. Technisch directeur Dimitri De Condé reageert voor het eerst op het incident.

UPDATE: Genk heeft een officieel communiqué gedeeld over het voorval en de straffen. Enkel Dewaest krijgt een boete als aanzetter, Ndongala komt er zonder vanaf.

"Ze stonden allebei in het verliezende kamp en dat viel hen heel zwaar. Daarop zijn wat woorden gevallen waarna er wat getrokken en geduwd is.", legt de Condé uit in Het Laatste Nieuws. 

"Wij zijn hier natuurlijk niet blij mee. Spelers moeten hun emoties altijd onder controle houden, zowel tijdens een wedstrijd als op training. Dit voorval kadert voor mij in de scherpe manier waarop er getraind wordt en dan zit je soms tegen de limieten. Al is het duidelijk dat zoiets niet meer kan en mag gebeuren." Over een sanctie of ingreep wou De Condé nog niets lossen.

Niet op de ploegfoto

Opvallend: later op de dag werd de officiële ploegfoto genomen in de Luminus Arena. Daarop zien we wel Dewaest, maar niet Ndongala terug. "Voor hem was het beter om even af te koelen. Een foto onmiddellijk na dat akkefietje was geen goede timing."

Lees hier meer over het voorval van gisteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties