37 kernspelers, hoe gaan de Gentse coach én kapitein daarmee om? "Als je na één niet-selectie denkt dat het gedaan is, hoor je hier niet thuis"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties

AA Gent heeft een wel heel ruime kern, is dat wel werkbaar?

37 kernspelers, hoe gaan de Gentse coach én kapitein daarmee om? "Als je na één niet-selectie denkt dat het gedaan is, hoor je hier niet thuis"
Foto: © photonews

In het oefencomplex van AA Gent, in Oostakker, hebben ze een enorm ruime kleedkamer. Dat is maar goed ook want de Buffalo's hebben intussen 37 A-kernspelers onder contract. Is dat wel nog werkbaar?

Nana Asare is de eerste waaraan we de vraag stellen. "De meeste zijn redelijk jong. Ze zijn klaar om te luisteren en te werken, dus dat valt wel mee als kapitein." Wellicht krijgt hij ook hulp van andere ervaren spelers in de begeleiding. "Assistenten? Ik denk dat ik er teveel heb", lachte de Gentse captain.

"De technische staf heeft er alleszins werk mee, met al die spelers. Mijn taak is gewoon ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt. Als iedereen zich aan 200% inzet, is het een heel moeilijke taak voor de staf om een selectie te maken."

Iedereen heeft de kans gekregen om zich te tonen

Dan komen we bij Yves Vanderhaeghe, die de loodzware taak krijgt om er altijd een kern van twintig en uiteindelijk achttien uit te selecteren. "Iedereen heeft de kans gekregen om zich te tonen qua talent, rendement, continuïteit en goesting om te werken voor de groep. In functie van de tegenstander kunnen er al eens andere spelers geselecteerd worden."

Voor zij die er vanavond niet bij zijn, is er nog hoop. "We zijn eind juli en het seizoen stop op pas eind mei. Als je na één niet-selectie denkt dat het gedaan is, ben je mentaal niet weerbaar en hoor je niet thuis in deze club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties