Reactie Lokeren steekt hoofd eindelijk boven water: "Maar we gaan nog niet spreken over een klik"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 0 reacties
Lokeren steekt hoofd eindelijk boven water: "Maar we gaan nog niet spreken over een klik"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren beleefde zaterdag zijn beste avond in maanden: de eerste zege is binnen, in de derby tegen Waasland-Beveren dan nog, en er is zichtbaar beterschap. "Zo moet je een thuiswedstrijd spelen", klonk Peter Maes opgelucht.

"Op geen enkel moment lieten we het afweten en dat is in onze situatie een hele prestatie. We bleven werken met en zonder de bal en dan zie je dat het ons wel lukt. We hadden met die late goal misschien het geluk eens aan onze kant, maar daar gaat het om: geluk dwing je af."

Dat die eerste overwinning op een ideaal moment komt, is een understatement. Heel Lokeren voelde namelijk de druk na de 1 op 15, het ontslag van Willy Reynders, de misgelopen transfers, etc. 

De reactie van de groep was uitstekend

"Het was een moeilijke week, maar je moet toch verder. Gelukkig draai ik al een poosje mee en weet ik wel hoe het voetbal in elkaar zit", sprak Maes. "De reactie van de groep was uitstekend. Je maakt het uiteindelijk toch week na week allemaal samen mee en iedereen is nu duidelijk heel opgelucht."

Is dit dan de ommekeer voor Lokeren? "We gaan nog niet spreken over een klik. Dit is wel een sleutelmoment, maar we mogen niet vergeten hoe we in de eerste plaats aan 1 op 15 geraakt zijn." Nu geeft de interlandbreak tijd om de sterke punten bij te schaven en de minpunten weg te werken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties