Lommel SK staat verrassend bovenaan in 1B: "Het kneusje in de prognoses? Daar trokken we ons niet te veel van aan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
Lommel SK staat verrassend bovenaan in 1B: "Het kneusje in de prognoses? Daar trokken we ons niet te veel van aan"
Foto: © photonews

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Lommel SK verrast vriend en vijand. De promovendus in 1B verloor nog niet en bekleedt met een 8 op 12 de koppositie.

In de prognoses voor de competitiestart werd Lommel als het kneusje van de Proximus League gezien. "Daar hebben we ons niet zoveel van aangetrokken", begint middenvelder Robin Henkens in gesprek met Voetbalkrant.com. "We wisten dat het misschien een moeilijk seizoen kon worden. Tenslotte gingen we met het kleinste budget van start. Maar daar hebben we ons niet druk in gemaakt."

De Noord-Limburgers verbazen ook zichzelf. "We hadden niet de makkelijkste voorbereiding", gaat Henkens verder. "We begonnen met een halve kern, dat was heel frustrerend. Vervolgens zijn er een aantal jongens bijgekomen die het niveau snel hebben opgepikt."

"We hebben niet zo'n brede kern als KV Mechelen, OH Leuven of Beerschot Wilrijk. Zij trokken grote namen aan, maar die vormen nog geen ploeg."

De sterke start is dus niet het resultaat van automatismen. Waar ligt dan wel de Lommelse kracht? "We hebben niet zo'n brede kern als KV Mechelen, OH Leuven of Beerschot Wilrijk. Zij trokken grote namen aan, maar die vormen nog geen ploeg."

"Lommel koos bewust voor minder spelers, maar wel mét kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat niet te veel spelers ontgoocheld zijn wanneer ze niet spelen. De jongens hebben ook veel contact met elkaar buiten het voetbal. Door de goeie resultaten is ons groepsgevoel nog versterkt."

"We zitten in een flow die we zo lang mogelijk willen vasthouden", besluit de 29-jarige Henkens. "Dit zal misschien niet blijven duren, maar zolang we het goede gevoel te pakken hebben, moeten we ervan blijven genieten."

Robin Henkens is aan zijn tweede seizoen toe bij Lommel
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties