Trainers Europese topclubs vragen om regel over dubbel tellende goals af te schaffen

Trainers Europese topclubs vragen om regel over dubbel tellende goals af te schaffen

Komt er straks een einde aan een regel die al sinds mensenheugenis bestaat in het voetbal. Tot nu toe is het sinds 1965 zo dat in Europese toernooien geldt dat doelpunten op verplaatsing 'dubbel tellen'. De trainers van de Europese topclubs vragen nu om dat af te schaffen.

Een doelpunt buitenshuis zou evenveel waard moeten zijn als een doelpunt in eigen huis, dat is de stelling van de verzameling toptrainers. Dat lieten ze ook aan de UEFA weten. Hun mening is dat het tegenwoordig minder moeilijk is om in een ander stadion te scoren aangezien de omstandigheden in de meeste stadions gelijk zijn.

Trainers Massimiliano Allegri (Juventus), Carlos Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Shakhtar Donetsk), Julen Lopetegui (Real Madrid), José Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain) en Arsène Wenger (oud-coach van Arsenal) werden door de UEFA uitgenodigd om hun mening te geven over verschillende thema's. Zo zouden ze ook willen dat de transferdeadline in alle gelijkgetrokken wordt. De UEFA heeft beloofd om er over na te denken en de discussie te openen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties