Nieuwkomer Genk heeft geen schrik van Pozuelo: "Hij is een topspeler"

Nieuwkomer Genk heeft geen schrik van Pozuelo: "Hij is een topspeler"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan Fiolic is zijn weg nog aan het zoeken bij Genk. De Kroatische nieuwkomer heeft nog een hele aanpassingsperiode voor zich, maar heeft geduld. Als stand in voor Alejandro Pozuelo kan hij immers nog veel leren.

Pozuelo uit de ploeg spelen, dat gaat niet gebeuren. Maar hij moet wel klaarstaan, want de Spanjaard blijft niet nog jaren voor Genk spelen. "Hij is een topspeler die het team sterker maakt. Bovendien krijg ik op die manier tijd om me aan te passen. De stap van Kroatië naar België mag je niet onderschatten", zegt hij in HBvL

In Kroatië teren voetballers op hun talent, hier zijn ze constant met hun lichaam bezig

"In Kroatië mag misschien wel evenveel talent rondlopen, de aanpak is hier veel professioneler. Het verschil op training is enorm, de intensiteit ligt veel hoger. Wie wil spelen, moet zich manifesteren. Ik merk ook dat de spelers voor en na de training voortdurend met hun lichaam bezig zijn. In Kroatië teren voetballers eerder op hun talent."

Twee jaar geleden speelde hij met Lokomotiva al in Genk. "Bailey maakte indruk op me. En Ndidi, mijn rechtstreekse tegenstrever. Ik was toen onder de indruk van het hele plaatje: het stadion, de supporters, de beleving. Genk toonde ook even interesse, ik had op dat moment al het gevoel: hier kom ik ooit terecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties