Sanneh maalt niet om de druk van zijn transferprijs, hij heeft andere motivatie: "Mama heeft hard gewerkt"

Sanneh maalt niet om de druk van zijn transferprijs, hij heeft andere motivatie: "Mama heeft hard gewerkt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bubacarr Sanneh is de topaankoop van Anderlecht deze zomer geworden. De Gambiaan kostte acht miljoen euro, te betalen aan FC Midtjylland. Hij weet dat de verwachtingen nu hooggespannen staan. Maar aan motivatie zal het hem alvast niet ontbreken.

Sanneh is immers een voetballer die weet waarom hij speelt. "Mijn vader overleed toen ik tien was. Vanaf dat moment stond mama er alleen voor in de opvoeding. Het was niet gemakkelijk, want ik heb ook nog zes broers en één zus - één broer is dood - en er is veel armoede in Gambia", vertelt hij in HLN.

"Ook wij kregen daarmee te maken. Niet dat we honger leden, maar... Mama heeft hard gewerkt. En nu voetbal ík voor mijn familie", klinkt het.

Te belangrijk

Bij Anderlecht zet hij dus de volgende stap, aan een veel beter contract. "Bij Midtjylland speelde ik aan een bescheiden contract. Pas op, ik vond dat eigenlijk niet erg, want de club had me aangetrokken bij AC Horsens met de belofte dat ik mezelf zou kunnen verbeteren als ik daartoe de kans kreeg."

"Anderlecht was in die optiek perfect. Alleen was ik plots te belangrijk geworden voor Midtjylland. En wilde het bestuur me niet zomaar meer laten gaan. Ik ben blij dat we finaal toch een oplossing gevonden hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties