"Wij willen voetbal zien", schreeuwden de Gentfans, Thorup reageert: "Zoals Klopp en Guardiola"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 6 reacties

Jess Thorup staat voor mooi, aanvallend voetbal

"Wij willen voetbal zien", schreeuwden de Gentfans, Thorup reageert: "Zoals Klopp en Guardiola"
Foto: © photonews

Bij AA Gent was niet alleen de onvrede over de resultaten groot, maar ook van het spel van de Buffalo's bleven veel volgers en supporters op hun honger zitten. De nieuwe coach moet dat verhelpen.

"Ik heb een heel offensieve mindset. Zowel in de aanval als in defensie. Ik wil namelijk hoge pressing en veel goals. Of het een beetje de stijl van Guardiola en Klopp is? Ja, met hoge druk én opbouwen van achteruit."

"Ik hou van voetbal en ik hou van heel wat passing en balbezit. Toch zal ik het ook niet laten om zo snel mogelijk kansen te creëren." Verzorgd passenspel zonder eindeloos gebrei dus. Bovendien kan hij Gent nog iets bijbrengen. "Midtjylland was ook het beste team op stilstaande fases, misschien wel het beste in heel Europa."

Ik ga niet per se een bepaald systeem doorduwen

Maar kan hij zijn 3-4-3 wel spelen bij dit AA Gent? "In mijn drie jaar in Midtjylland heb ik verschillende systemen gespeeld. Eerst 4-1-4-1, maar de laatste maanden 3-4-3. Ik ben geen coach die gaat zeggen dat we absoluut één systeem moeten spelen. Ik moet het beste systeem voor dit team ontwikkelen. Ik moet tijd nemen om de staf en de spelers te leren kennen."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties