Leya Iseka legt zijn keuze voor Toulouse uit: "Ik kon naar een grotere club..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubize
| 0 reacties

Leya Iseka legt zijn keuze voor Toulouse uit

Leya Iseka legt zijn keuze voor Toulouse uit: "Ik kon naar een grotere club..."

Na een seizoen bij Zulte Waregem, dat hem leende van Anderlecht, vertrok Aaron Leya Iseka op definitieve basis naar het Franse Toulouse. Een keuze die hij zich tot nu toe absoluut niet beklaagd heeft.

"Ik heb voor Toulouse gekozen omdat ze mee een bijzonder interessant voorstel deden om me verder te laten evolueren", aldus Leya Iseka als we hem spreken in Tubeke, waar de Belgische beloften zijn samengekomen voor hun beslissende match tegen Zweden om het EK te halen.

Een bewuste keuze voor een kleinere club... "Er waren ook grotere clubs geïnteresseerd, maar ik wou me niet opnieuw in een situatie bevinden waarin ik niet zeker was dat ik zou spelen en belangrijk zou zijn voor de groep. Dat heb ik nu nodig!"

Het bestuur en de coach konden hem dan ook snel overtuigen. "Ze waren heel overtuigend", aldus de jongere broer van Michy Batshuayi. "En ik voelde vertrouwen. Het is een kwestie van aanvoelen. Ik voelde bij de coach dat hij me echt wou voor zijn project en dat hij geen praatjes verkocht."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties