Plots staat alles op een hoopje rond de top-6, maar waar liggen de ambities van KV Kortrijk en STVV?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Plots staat alles op een hoopje rond de top-6, maar waar liggen de ambities van KV Kortrijk en STVV?
Foto: © photonews

STVV miste in Kortrijk een grote kans om over Standard te springen en zo wat steviger in play-off 1 te komen, terwijl KV Kortrijk door de driepunter plots tot op drie punten van de Kanaries komt. Mogen ook zij stilaan gaan dromen van de top-6 en hoe gaan ze er in Haspengouw mee om?

"STVV deed het goed in het seizoensbegin en stond in de top-6, dus was het zeker een belangrijke zege voor ons, ook omdat we 6 op 6 pakken nu. Maar we moeten doorgaan en eens een echt reeksje neerzetten om echt te stijgen in de stand", aldus Julien De Sart

Te vroeg om over play-off 1 te spreken

Ook Stojanovic was tevreden met de overwinning tegen STVV en kijkt vooruit naar de volgende matchen: "De druk is er nu een beetje af, we kunnen nu naar boven gaan kijken", aldus de goalgetter van dienst. Hannes Van Der Bruggen was ook tevreden, maar kijkt nog niet te ver vooruit.

"We schuiven door die 6 op 6 natuurlijk wel wat op in het klassement, want alles staat dicht bij elkaar. Maar over play-off 1 spreken? Neen, daarvoor is het nog veel te vroeg. Een jaar geleden waren we in de analyses een absolute degradatiekandidaat en stonden we helemaal onderaan, maar grepen we uiteindelijk nog net naast de top-6. Het kan snel keren. En als we nog 19 keer winnen, dan zitten we wel in de top-6 zeker?"

Er mag ambitie zijn

Ook bij STVV is er hetzelfde gevoel: "Het seizoen is nog lang. We willen bevestigen en goede prestaties blijven neerzetten", aldus coach Marc Brys. "Ik ben wel wat verrast dat we met 17 punten voorlopig nog in de linkerkolom staan." 

Bij de Kanaries was begin dit seizoen play-off 1 wél de ambitie: "Er mag ambitie zijn. Bij de spelers, de staf en het bestuur. Maar dan moeten we bij de les blijven en geen punten zomaar te grabbel gooien. Tegen Kortrijk hadden we de 0-2 of 0-3 moeten maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties