Wat mist Zulte Waregem en komt het (snel) goed met Essevee? Supporters geven een duidelijk antwoord

Wat mist Zulte Waregem en komt het (snel) goed met Essevee? Supporters geven een duidelijk antwoord
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem en Moeskroen staan momenteel op een gedeeld laatste plaats in de stand. Het duel om 18 uur tussen beide teams is dan ook bijzonder belangrijk, zoveel is duidelijk. Wat denken de fans van Essevee van het duel tegen Les Hurlus?

"Ik denk dat niemand had verwacht dat we op dit moment in deze situatie zouden zitten", aldus Geert Titeca van de Supportersfederatie Essevee Fans. "Maar alles slaat het hele seizoen natuurlijk ook wat tegen. Van pech tot arbitrale beslissingen ... We hopen dat het dubbeltje vooral eens snel in onze richting zal vallen."

Want een match tegen Moeskroen om de laatste plaats te vermijden, dat is toch wel een bijzonder gegeven: "Tegen Anderlecht en Charleroi hebben de spelers laten zien dat ze wel degelijk nog voetbal kunnen spelen. Daar moeten ze nu op voortbouwen, ook al hebben ze opnieuw mentale klappen gekregen. Natuurlijk missen we een spelmaker en misschien ook een smeerlapje die eens een fout maakt indien nodig."

Of het vanavond goedkomt? 

"Het zal nu zaak zijn om het vertrouwen op te krikken, want al die nederlagen wegen natuurlijk op iedereen binnen de club: supporters, de trainer, de spelers, de medewerkers, ... Of het vanavond goedkomt? We hebben dat al een paar weken gezegd, dus we gaan het zien. Sowieso is er geen man overboord als er niet wordt gewonnen, maar dit is de ideale moment om een reeksje te gaan neerzetten."

"Standard thuis? Die liggen ons. En daarna spelen we ook nog tegen STVV en Sporting Lokeren, ook belangrijke duels. Met een overwinning of twee-drie zouden we snel terug onder de mensen kunnen staan. De sfeertribune is alvast zo goed als uitverkocht en we gaan er weer met zijn allen met man en macht tegenaan, meer kan je niet doen."

Selectie

Francky Dury moet het voor de kelderkraker zien te stellen zonder Johan Bjordal en Henrik Bjordal. Ook Kingsley Madu is nog buiten strijd, maar Marco Bürki wordt wel gerecupereerd door Essevee. 

De supporters van de sfeergroep South Lane Crew houden overigens voor de wedstrijd een inzamelacties aan alle ingangen van het Regenboogstadion, om hun sfeerwerking te helpen sponsoren. Het aanmaken van sommige tifo's loopt in de duizenden euro's en wordt door de fans zelf bekostigd.

"Daarna gaan we TOPE onze jongens naar de 3 punten schreeuwen", aldus de sfeergroep. Vanaf 16.30 uur  kan u hen vinden aan de ingangen van het Regenboogstadion.

Via ons en Betfirst kan u een gratis bonus van 100 euro verzilveren tot 200 euro. Die inzetten op Essevee kan al 320 euro opleveren, voor de bezoekers loopt het zelfs op tot 1075 euro! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties