Had Preud'homme gewoon gelijk na afgekeurde goal in Standard-Genk? "Dit was geen clear error"

Redactie
| 123 reacties
Had Preud'homme gewoon gelijk na afgekeurde goal in Standard-Genk? "Dit was geen clear error"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard en Genk leverden zondagnamiddag een topper van hoog niveau af. Renaud Emond opende in de eerste helft de score, maar zag zijn doelpunt na tussenkomst van de videoref afgekeurd worden.

Na een ingreep van de VAR besloot Bram Van Driessche het doelpunt af te keuren, tot ergernis van Standard-coach Michel Preud'homme die over de rooie ging. (Dat leest u HIER) Ook gewezen scheidsrechter Serge Gumienny heeft zijn bedenkingen. "Nipt buitenspel van Laifis zou eraan voorafgegaan zijn, maar uit het stilstaand beeld blijkt dat het toch niet zo evident was."

"Bij zulke momenten weet je nooit zeker of het beeld dat wij op tv te zien krijgen op precies het juiste moment is stilgezet. Daarbij kunnen ze in het busje nog steeds geen lijn trekken. Ik stel mij ook de vraag of dit een clear error was", aldus de ex-ref in Het Belang van Limburg.

"Van Driessche is niet naar het scherm gaan kijken, dat is blijkbaar de nieuwe instructie als het clear error is volgens de VAR. Maar dit was geen clear error en ging over interpretatie. Ik zou dus gaan kijken als ref, temeer omdat jij de eindverantwoordelijke bent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties