Michel Preud'homme kan leven met puntendeling en reageert op incident met fan tijdens de match

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 53 reacties
Michel Preud'homme kan leven met puntendeling en reageert op incident met fan tijdens de match
Foto: © photonews

De topper tussen Standard en KRC Genk eindigde op 1-1, een resultaat waar beide ploegen best tevreden mee zijn. Standard-coach Michel Preud'homme bekampte voor het eerst zijn leerling Philippe Clement, maar kreeg het tijdens de match ook aan de stok met een fan.

Met de 1-1 konden beide coaches wel leven. "We hebben geprobeerd om de match in handen te nemen door te pressen", vertelde Preud'homme zondag in zijn analyse. "Dat is niet gemakkelijk tegen technische spelers zoals Pozuelo en Malinovskyi, die altijd wel een oplossing vinden. Het afgekeurde doelpunt van Emond via de VAR heeft bovendien de fysionomie van de match veranderd."

"In de tweede helft heeft Genk ons meer in de problemen gebracht. Een 2-2 of 3-3 was ook logisch geweest, maar een gelijkspel is billijk. We verdienden zeker niet om deze wedstrijd te verliezen. Dat we opnieuw in het slot scoren? Het is al een paar keer gebeurd, donderdag nog tegen Krasnodar. Het zit in de genen van Standard om nooit op te geven. Dat heeft met mentaliteit te maken."

"Het zit in de genen van Standard om nooit op te geven"

De Luikse coach kreeg het aan de stok met een supporter in het publiek. "Iemand zei me dat ik rustig moest zijn. Ik heb hem gezegd dat hij moest zwijgen. Zo simpel was het", aldus Preud'homme.

"Op de bank werden er ook dingen naar elkaar geroepen, net zoals een topper in Engeland. Dat maakt ook deel uit van het spel, zolang het maar binnen de limieten blijft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties