Dury probeerde al heel veel verschillende systemen, maar geeft niet op: "Je kan klagen of ..."

Dury probeerde al heel veel verschillende systemen, maar geeft niet op: "Je kan klagen of ..."
Foto: © photonews

1 op 27, een bilan waar andere coaches al (lang) zouden zijn ontslagen. Maar Francky Dury krijgt nog steeds het vertrouwen van zijn bestuur. "Zagen en klagen heeft weinig zin", aldus de oefenmeester. Want hij probeerde al heel wat ...

Na twaalf speeldagen staat Zulte Waregem nog steeds helemaal laatste, met een bedroevende 6 op 36. Bovendien slikte het team al 32 doelpunten, waarmee het veruit de slechtste verdediging uit de Jupiler Pro League heeft.

"We hebben al met vijf achteraan gespeeld, in een 5-3-2 of in een 5-4-1, maar ook in een 4-3-3 of nu in een 3-5-2. We hebben het allemaal al geprobeerd, maar als je zonder vertrouwen speelt ...", beseft Dury dat het moeilijke tijden zijn voor Essevee.

Twijfel

"We hadden vijf kansen in het eerste halfuur en hadden de match tegen Moeskroen kunnen afmaken. Dat laten we na en daarna keerde de match."

"Want na elk doelpunt dat we slikken, zie je zo de twijfel opnieuw ontstaan. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We winnen weinig duels in het middenveld en er is geen stabiliteit, maar je kan daarover klagen of oplossingen zoeken. Ik prefereer het laatste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties