Invaller Lukaku lokt penalty uit, maar gaat met United ten onder tegen de buren uit City

Bart Ver Elst
| 1 reacties

Manchester City heeft de derby tegen Manchester United tot een goed einde gebracht. Het is daardoor opnieuw leider in de Premier League.

Slehcts één Belg in de basis in de derby van Manchester: Fellaini kreeg het vertrouwen van Mourinho. De beste start kwam van City en na 12 minuten stond de 1-0 op het bord. Bernardo Silva vond David Silva en die liet zijn landgenoot De Gea helemaal kansloos. United kreeg het evenwicht moeilijk hersteld en dat resulteerde in weinig kansen.

City ging met een voorsprong de rust in maar in de tweede helft zat City al vroeg helemaal op rozen. Na een knappe één-twee trapte de blond geverfde Aguëro het leer verschroeiend hard in doel. Mourinho moest ingrijpen en Lukaku kreeg na meer dan 800 minuten zonder goal nog 35 minuten om de scheve situatie recht te zetten.

Lukaku aan de basis van 2-1

Een gouden wissel, want na een halve minuut op het veld lokte Lukaku al een penalty uit. Martial liet die kans niet onbenut en zette de 2-1 op het bord. Maar 5 minuten voor tijd nam invaller Gündogan alle twijfels weg bij de thuisploeg. Alleen voor De Gea bleef hij koelbloedig en zette hij de 3-1 eindstand op het bord. City springt zo opnieuw naar de leiding, terwijl Mourinho en co al op 12 punten volgen van de buren.

Arsenal lijdt puntenverlies

Arsenal is thuis dan weer niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers, waar Leander Dendoncker een hele match op de bank zat. Cavaleiro bracht de bezoekers net voor het kwartier op voorsprong, maar enkele minuten voor tijd zorgde invaller Mkhitaryan ervoor dat Arsenal nu al 16 matchen op rij ongeslagen is.

11/11/2018 13:00Liverpool FC - Fulham2-0
11/11/2018 15:15Chelsea - Everton0-0
11/11/2018 17:30Arsenal - Wolverhampton1-1
11/11/2018 17:30Manchester City - Manchester United3-1