Interview Ex-Rode Duivel haalt uit naar Martínez na blamage tegen Zwitserland: "Wou hij hem belachelijk maken?"
Mathias Vranckx
| 2 reacties

Georges Heylens stelt basisplaats Chadli tegen Zwitserland in vraag

Ex-Rode Duivel haalt uit naar Martínez na blamage tegen Zwitserland: "Wou hij hem belachelijk maken?"
Foto: © photonews

De Rode Duivels werden serieus bekritiseerd na hun desastreuze prestatie in de Nations League tegen Zwitserland. Georges Heylens, zelf oud-Belgisch international, is vooral niet mals voor onze coach, Roberto Martínez.

Georges Heylens spaart de Rode Duivels niet in een interview dat hij bij ons aflegde na afloop van Zwitserland - België. Al ligt de oorzaak van het 5-2 verlies volgens Heylens vooral bij trainer Martínez : "Ik begrijp niet waarom Chadli startte.  Enkel en alleen indien hij zich belachelijk wilde maken."  De linkermiddenvelder kwam overigens net terug uit blessure en zit niet in de beste vorm bij zijn club AS Monaco. 

Batshuayi

Het andere feit dat wringt bij de ex-Anderlechtspeler is Michy Batshuayi: "Ik ben vooral ontgoocheld in de plaats van Batshuayi. Die jongen speelt al niet veel. Tegen IJsland maakt hij wel twee doelpunten. Toch verdwijnt hij uit de ploeg. Waarom? Heeft Martínez geen vertrouwen in hem? Hij kan bovendien niet echt moe zijn, want ook bij zijn club (Valencia nvdr.) speelt hij weinig."

Onze gesprekspartner is althans zeker dat deze keuzes van Martínez een invloed hebben gehad op het verloop van de match: "Ik ben ervan overtuigd dat zijn presence in de basisploeg een positieve invloed zou gehad hebben op de match. Hij heeft nooit toegegeven wat er gebeurd is. Toch vind ik dat Batshuayi genoeg moeite gedaan heeft om te tonen dat hij moet starten."

In Luzern is Batshuayi in de 65ste minuut in de ploeg gekomen. Hij kwam Nacer Chadli vervangen. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties