Chelsea-legende ziet het wel zitten om trainer te worden

Mathias Vranckx
| 0 reacties
Chelsea-legende ziet het wel zitten om trainer te worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Drogba, een van de beste spelers van Chelsea aller tijden, zette een kleine twee weken geleden een punt achter zijn professionele voetbalcarrière. De man uit Ivoorkust blijft weliswaar niet bij de pakken zitten. De voormalige topschutter heeft al iets nieuws op het oog.

Drogba zou namelijk enorm graag hoofdtrainer worden. Dat zegt hij tenminste in gesprek met Sky Sports. "Dat is zeker een optie. Ik werkte in mijn leven met talloze managers die allemaal een verschillende aanpak hadden. Ik heb hier zoveel van geleerd dat ik het beroep van trainer zeker niet uitsluit", aldus de 40-jarige Drogba.

De ex-spits weet duidelijk waarover hij spreekt. Zijn 20-jarige loopbaan spreekt boekdelen. De aanvaller speelde op verschillende continenten (Europa, Azië, Noord-Amerika nvdr.) met verscheidende topmanagers als Mourinho en Ancelotti en met meer dan genoeg topspelers. "Kijk naar Lampard, Terry, Ballack en Cech bijvoorbeeld."

Clubaankoop

Drogba's laatste club was Phoenix Rising, een team dat hij in 2017 kocht. Zijn neus voor goals had hij nog altijd niet verloren. In de laatste 12 matchen scoorde hij nog zeven keer en gaf hij twee assists. Een wereldspeler die altijd de weg naar doel vond. Nu heeft hij een nieuw doel gevonden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties