Jan Ceulemans over het 'andere' Club Brugge: "Ivan Leko zal hier tegen Anderlecht, Genk of Standard nog wel eens aan terugdenken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Jan Ceulemans over het 'andere' Club Brugge: "Ivan Leko zal hier tegen Anderlecht, Genk of Standard nog wel eens aan terugdenken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat was de Gelbe Wand stil woensdagavond. Borussia Dormund, goed voor een gemiddelde van 3,7 doelpunten per thuismatch, vond geen opening in de Brugse muur. "Ze hebben dat goed opgelost", aldus Club-coryfee Jan Ceulemans.

"Zuiver voetballend was de 0-0 tussen Dortmund en Club niet fijn om naar te kijken, daar moeten we eerlijk over zijn. Maar als je daar een punt kan pakken, kan je niet anders dan tevreden zijn", blikt de Caje bij Voetbalkrant.com terug. "De achterhoede gaf weinig tot niets weg tegen een ploeg die door de Bundesliga raast."

Was Ceulemans verrast door de aanpak van de Belgische landskampioen? "De 6 op 21 in de competitie was gewoon niet goed. Dan wil je in Dortmund geen pak slaag krijgen met het oog op de topper tegen Standard (zondag om 14u30, nvdr.). Nu keren ze met een resultaat terug dat vertrouwen geeft."

"Tegen Anderlecht, Genk of Standard krijg je in dit systeem meer kansen op de omschakeling"

Leko liet zijn ploeg op een volledig andere manier voetballen. "In de Belgische competitie kan je zo natuurlijk niet spelen. Daar is de tegenstrever doorgaans een pak minder sterk en moet je zelf het spel maken."

"Maar langs de andere kant zal Leko die sterke organisatie zeker nog eens toepassen als hij op bezoek gaat bij Anderlecht, Genk of Standard. Wetende dat je daar in de omschakeling meer kansen krijgt dan tegen Dortmund."

"Zo'n tactiek toepassen tegen een Belgische ploeg zal natuurlijk meer kritiek opleveren. Zeker bij een nederlaag. Dan zal de aanpak in vraag gesteld worden", besluit Ceulemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties