Interview: Philippe Vande Walle verklaart de wederopstanding van Horvath
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Vande Walle legt uit waarom het plots weer heel goed gaat met Club Brugge-doelman Horvath

Philippe Vande Walle verklaart de wederopstanding van Horvath

Sinds zijn terugkeer onder de lat bij wordt er niet meer gepraat over een keepersprobleem bij Club Brugge. Ethan Horvath hield drie keer de nul in de Champions League en Philippe Vande Walle heeft daar een verklaring voor.

Philippe Vande Walle stond zelf tien jaar onder de lat bij Club Brugge en weer waarover hij spreekt. Nu is hij keeperstrainer bij Standard en volgt hij de prestaties van alle doelmannen in de Jupiler Pro League op de voet.

Horvath acteerde vorig seizoen niet altijd even zeker en deze jaargang startte hij door de komst van Letica als reservedoelman. “Ik vind dat hij veel geleerd heeft uit zijn eerste periode” zegt Vande Walle. “Hij oogt veel rustiger, veel meer geconcentreerd. Horvath heeft wat mij betreft ook nooit écht ontgoocheld.”

“Je ziet het ook in zijn communicatie dat hij ondertussen meer ervaring heeft. Vroeger legde hij veel risico in zijn spel, nu vind ik dat die risico’s meer berekend zijn. Zijn stap vooruit is niet meer dan logisch. Door te spelen bouw je ervaring op en uit de foutjes die hij maakte heeft hij ook geleerd. En dat is erg belangrijk. Op een positieve manier ervaring opdoen noem ik dat.”

Keepersprobleem

Over het al dan niet aanwezige keepersprobleem is hij ook duidelijk. “Ik vind niet dat Club Brugge een ‘oplossing’ moet zoeken. Een keeper die ergens nieuw is moet zich altijd bewijzen. Zie maar naar Thibaut Courtois bij Real Madrid. Die moest ook eerst de concurrentie aangaan bij Real Madrid en was ook niet altijd foutloos. Nu staat hij er wel.”

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties