De doelmannen van de G5 onder de loep: "Hij wordt echt wel onderschat"
Redactie
| 15 reacties

Philippe Vande Walle beoordeelt de doelmannen van Standard, Club Brugge, Anderlecht, Genk, en Gent

De doelmannen van de G5 onder de loep: "Hij wordt echt wel onderschat"

Philippe Vande Walle wikt en weegt de doelmannen van de Belgische topclubs en vindt het jammer dat ze het allemaal met buitenlanders moeten doen. Hij denkt ook dat alle clubs uit de G5 tevreden mogen zijn over hun doelman, dus hij verwacht geen carrousel tijdens de wintermercato.

Van de eerste acht ploegen in het klassement van de Jupiler Pro League heeft alleen Sint-Truiden een Belg als eerste doelman. “In ons land zijn we het natuurlijk gewend om goede Belgische doelmannen te hebben”, opent Philippe Vande Walle de debatten. De huidige keeperstrainer van Standard ziet het liever anders maar legt ook uit waarom het zo moeilijk is om een nieuw, jong talent te lanceren.

Kalinic startte aarzelend aan de competitie. Ik weet waarom.

“Doelmannen opleiden is een kunst. Maar het kan, en daarvoor moet je rekening houden met drie belangrijke factoren: talent, geduld en ervaring. Het eerste spreekt voor zich. Om doelmannen iets bij te brengen moet je ze heel veel met specialisten laten werken.”

“Geduld en ervaring zijn iets delicatere factoren. Iedereen wil altijd zo snel mogelijk resultaten boeken. Maar een keeper heeft ervaring nodig en dat krijg je alleen maar door op het hoogste niveau te spelen.”

Balans G5

Over zijn goalie bij Standard kan Vande Walle alleen maar tevreden zijn. “Ochoa doet zijn werk uitstekend en werd de laatste maanden vaak verkozen tot ‘Man van de Match’. Ook Didillon van Anderlecht doet waarvoor hij gehaald werd.”

Kalinic begon dan weer erg aarzelend aan de competitie, maar ik weet hoe dat komt. Hij was op het WK met Kroatië en dat zorgde ervoor dat hij geen normale voorbereiding kende. Nu staat hij gewoon weer op niveau te keepen hoor.”

Horvath staat er terug en dat is omdat hij uit de foutjes van zijn eerste periode onder de lat bij Club veel geleerd heeft. Hij straalt veel meer rust uit. Charleroi heeft met Penneteau een erg ervaren doelman die het bovendien heel goed doet.”

Dan blijft er nog een keeper over. Danny Vukovic van leider Racing Genk. “Daar wordt zo weinig over gezegd en geschreven. In mijn ogen wordt hij zelfs wat onderschat.”

Op de vraag of hij denkt dat er een keeperscarrousel gaat komen in de wintermercato antwoordt hij negatief. “Alle topclubs hebben er een goeie tussen de palen staan, waarom zouden ze dan veranderen?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties