Voormalig Engels international spaart kritiek voor Lukaku (en United) niet: "Lukaku verloor één duel en dan liep het mis"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Voormalig Engels international spaart kritiek voor Lukaku (en United) niet: "Lukaku verloor één duel en dan liep het mis"
Foto: © photonews

Het is een grijs seizoen voor José Mourinho en Manchester United, dat als nummer 6 al 8 punten achterstand telt op Arsenal (5e). Maar ook bij Romelu Lukaku draait het voorlopig niet. Alan Shearer was dan ook kritisch voor onze landgenoot en zijn ploeg in 'Match of the Day'.

Manchester United ging zondag kansloos onderuit op het veld van een bijzonder sterk Liverpool (3-1). Ook Romelu Lukaku kon niets klaarspelen tegen The Reds en deelde in de malaise. Lukaku was wel goed voor een assist, maar dat kwam vooral omdat Liverpool-sluitstuk Alisson gruwelijk in de fout ging bij het doelpunt van Lingard. 

"De problemen van Lukaku tonen aan wat er dit seizoen misgaat op Old Trafford", opent Shearer. "De Gea is de enige die zijn niveau haalt. Maar wat Lukaku liet zien was absoluut niet goed genoeg. Virgil van Dijk won één duel tegen Lukaku en vanaf dan liep het helemaal mis."

"Lovre en van Dijk speelden met Lukaku, maar dat zou niet mogen met iemand die zo groot en sterk is", aldus de ex-international, die niet alleen Lukaku als de schuldige aanduidt. "Hij verstopt zich omdat hij niet weet of hij in de bal moet komen of diep moet lopen. De ballen die hij krijgt, zijn dan ook niet altijd van hoge kwaliteit."

Voor de spiegel

"Ik heb zelf in situaties gezeten waarbij de spelers de coach niet meer steunden. Maar als speler moet je jezelf altijd afvragen: heb ik alles gegeven? Momenteel kan alleen De Gea zeggen dat hij er alles aan doet. De spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen, want je kan ook niet alles op de coach steken. De verdediging was slecht, het middenveld liep overal en nergens en met de aanvallers werd gelachen", aldus Shearer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties