Ex-spits van Racing Genk steekt zijn bewondering voor zijn ex-ploeg en Clement niet onder stoelen of banken

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Ex-spits van Racing Genk steekt zijn bewondering voor zijn ex-ploeg en Clement niet onder stoelen of banken

De locomotief van Racing Genk is stevig op gang en is enorm moeilijk af te stoppen. Trainer Clement liet de Limburgers sinds zijn komst vorig seizoen weer dominant voetbal brengen. Kevin Vandenbergh steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

Genk is voor menig analist en voetbalkenner dit seizoen de te kloppen ploeg in de competitie. Ex-Genkie Kevin Vandenbergh denkt daar net hetzelfde over. De goalgetter pur sang vindt dat zijn voormalige club het beste voetbal van België brengt.

Het interview met Vandenbergh werd afgenomen voor de uitschakeling in de Croky Cup, maar daarin vermeldde hij wel dat in de Beker alles kan gebeuren. "In één match kan het al eens mislopen, maar met de kwaliteiten die de groep heeft zie ik ze wel ver komen."

Je moet kijken vanwaar Clement is moeten beginnen bij Genk

En het liep dus ook mis in Union. In de competitie kan je als ploeg echter wél een uitschuiver permitteren, maar ook dan is het nog geen gewonnen zaak zegt Vandenbergh. “Er zal veel afhangen van hun drukke programma, want ze zitten uiteraard nog met dat Europees voetbal. De vraag is natuurlijk hoe de ploeg zal omgaan met blessures en schorsingen.”

“Zolang ze maar met een goed gevoel de play-offs induiken. Als ze in hun goede doen zijn dan spelen ze het beste voetbal van België”, klinkt hij overtuigd. En de laatste tijd zijn de Limburgers nogal vaak in hun goede doen en daarin is een belangrijke rol weggelegd voor coach Philippe Clement.

“Je moet kijken van waar hij is moeten beginnen” steekt Vandenbergh van wal over Clement. “Vorig seizoen was het ook al zeer goed in dat halfjaar dat hij bij Genk aan de slag was. Hij erfde een groep met weinig vertrouwen waarvan de bepalende spelers dan ook nog eens niet hun beste niveau behaalden.”

“Nu zie ik terug een volwaardige groep staan, een die terug vertrouwen heeft. Clement heeft ook wel een beetje geluk dat hij Sander Berge heeft kunnen recupereren. Enfin, voor de periode onder Clement paste Genk zich weleens aan de tegenstander aan. Nu proberen ze zelf het spel te maken en gaan ze volop uit van de eigen krachten en sterktes.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties