Haalt Arnesen de volgende Ronaldo naar Anderlecht? "Er zijn mogelijkheden"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 31 reacties

Arnesen is de man die Ronaldo naar PSV haalde, maar kan hij dat nog eens flikken bij Anderlecht?

Haalt Arnesen de volgende Ronaldo naar Anderlecht? "Er  zijn mogelijkheden"
Foto: © photonews

De Braziliaanse goalgetter verliet zijn vaderlandse competitie in 1994 en trok toen naar het iets minder exotische Eindhoven. Frank Arnesen, de man die hem bijna 25 jaar geleden naar PSV haalde, is net aangesteld als technisch directeur bij Anderlecht.

De carrière van Ronaldo ging sindsdien steil bergop. PSV verkocht hem aan Barcelona, vanuit Spanje trok hij naar Inter Milaan om dan terug te keren naar Spanje, maar dan naar Real Madrid. Hij maakte Brazilië wereldkampioen in 2002 door te scoren in de finale tegen Duitsland. Een fenomenale carrière van ‘het Fenomeen’, die zijn eerste stapjes in Europa zette bij PSV.

Maar kan Frank Arnesen dat kunststukje -zo’n jonge wereldtopper in wording naar een, met alle respect voor Anderlecht, ‘kleine’ club in Europa halen- nog eens herhalen? “Destijds waren wij (PSV) en Inter in de running voor Ronaldo. Nu is de de scouting van iedere club zo gigantisch groot en wordt het enorm moeilijk om nu nog iemand van dat kaliber te vinden”, verklaarde Arnesen tijdens zijn voorstelling als TD van Anderlecht.

“Maar er zijn mogelijkheden. Als je een goed verhaal vertelt en het risico bestaat voor de speler dat die niet speelt bij een grote club... Kijk naar Kompany en Lukaku, zij hebben drie à vier jaar in het eerste elftal van Anderlecht gevoetbald. Zo kan je je verhaal verkopen aan grote talenten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties