Analyse Reznicek en Musona, gaan zij voor de ommekeer zorgen in de Lokerse aanval?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Reznicek en Musona, gaan zij voor de ommekeer zorgen in de Lokerse aanval?

Lokeren versterkt zich vlak voor de "negen finales" met een duo: Reznicek en Musona. Zij moeten de doelpuntenproductie van de op één na slechtst scorende ploeg omhoog krikken en de club zo behoeden van degradatie. Gaat hen dat ook lukken?

Argwanend over Jakub Reznicek

De eerste wintertransfer is de nog onbekende diepe spits Jakub Reznicek. Zijn statistieken bij Plzen waren niet bepaald denderend: 5 goals en 3 assists in 38 matchen. 

"Maar hij kan een goal maken, hoor", verzekert Lukas Marecek, die hem nog kent van bij Sparta Praag. "Hij is snel, sterk in de duels en kan een bal bijhouden. Dat is het type dat we nodig hebben." De Tsjech zal hem bovendien close moeten begeleiden, want Reznicek spreekt geen woord Engels, Frans of Nederlands.

Sta ons toe om argwanend te zijn. Die beschrijving, het feit dat hij niet kan communiceren met zijn ploegmaats, eerste buitenlandse avontuur... Dat lijkt verdacht veel op die andere spits Anton Saroka. En dat is simpelweg een flop gebleken. Het is nog altijd wachten op zijn eerste competitiedoelpunt.

Naast die twee zijn er nog twee opties voor de punt. Djordje Jovanovic, een beloftevolle maar jonge spits die nog niet zijn volle potentieel bereikt heeft, en Marko Miric, verre van de mooiste voetballer maar wel iemand die geregeld zijn doelpuntje meepikt. Benieuwd of Sollied Reznicek direct durft zetten.

Hoopvol voor Knowledge Musona

De tweede versterking is iedereen wél bekend: Knowledge Musona. Dat is al een heel ander verhaal. De ex-aanvaller van Oostende en Anderlecht speelt al sinds 2015 in de Belgische competitie en heeft in principe niet te veel aanpassingstijd meer nodig. Enkel een gebrek aan matchritme - zijn laatste competitieduel bij RSCA dateert al van eind oktober - kan een obstakel vormen. 

Maar Musona is in theorie wel de creatieve impuls die Lokeren broodnodig heeft. Een goeie dribbel en voorzet ontbreekt al héél lang op Daknam. Waar hij zal staan is nog een vraagteken: als aanvallende middenvelder of op één van de flanken. Vicekapitein De Ridder zal zijn plek behouden, hoogstwaarschijnlijk wordt Hupperts het slachtoffer van deze knappe versterking.

Noot: de transfer van Musona is nog niet officieel, maar dinsdag legde hij zijn medische testen al af op Daknam en de bevesting zou in principe snel moeten volgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties