De ontluisterende statistieken van Zulte Waregem tegen Antwerp: "Maar tegen Charleroi ..."

Redactie
| 2 reacties
De ontluisterende statistieken van Zulte Waregem tegen Antwerp: "Maar tegen Charleroi ..."
Foto: © photonews

In de stand gaapt een kloof van liefst 18(!) punten tussen het nummer 3 en het nummer 13, die elkaar zaterdagavond in de ogen kijken. Er is nog een zorgwekkende statistiek, al moet alles met een korreltje zout worden genomen.

Zulte Waregem neemt het in eigen huis op tegen Royal Antwerp FC. Opmerkelijk: Essevee won in de competitie nog nooit van The Great Old. Niet in tweede klasse, niet in eerste klasse.

In het kampioenenjaar van Essevee in tweede klasse pakte het de titel, uitgerekend na een 0-2 nederlaag tegen Antwerp. Het had dat seizoen eerst ook al verloren op de Bosuil (1-0).

Antwerp zal quasi zeker play-off 1 spelen

Vorig seizoen haalde Zulte Waregem ook 0 op 6 tegen stamnummer 1. 3-0 werd het op de Bosuil, 1-2 in eigen huis. En dit seizoen was er een 5-1 pandoering in Deurne-Noord, na een snelle rode kaart voor Marcq. "De omstandigheden zaten toen niet mee", aldus Franck Dury.

Toegegeven: in de Beker won Essevee in 2014 wél een keertje van Antwerp, met onder meer Idrissa Sylla aan het kanon en in een duel tussen een tweedeklasser en een eersteklasser op dat moment. In de competitie zijn de cijfers dus wel degelijk ontluisterend. 

"Ach, statistieken ... Tegen Charleroi hebben we het ook altijd moeilijk, maar konden we vorige maand wel met 3-1 winnen. Antwerp zal zeker play-off 1 spelen volgens mij, maar we willen ons laten zien", ziet de coach van Essevee het hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties