Reactie Guy Dufour stelt de accenten van trainer Gutierrez vast: "We waren hier de betere ploeg"

Guy Dufour stelt de accenten van trainer Gutierrez vast: "We waren hier de betere ploeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guy Dufour speelde een opvallende rol in de wedstrijd van Roeselare bij KV Mechelen. De middenvelder zat heel aardig in de wedstrijd en nam de doelman van de thuisploeg geregeld onder vuur. Zijn uitsluiting maakte het voor zijn ploeg dan wel weer een stuk moeilijker.

"We waren hier de betere ploeg. We wilden steeds vooruit voetballen. De 2-1 kwam er door een individuele fout. Dan moet je content zijn dat je nog 2-2 kan spelen", beseft Dufour. Roeselare heeft het in al zijn wedstrijden tegen Mechelen eigenlijk wel goed gedaan. "Dat komt omdat het een ploeg is die wil voetballen en dat ligt ons wel."

Dat was te zien aan het aantal kansen dat de West-Vlamingen in het AFAS-stadion creëerden. "We hadden in de eerste helft twee, drie heel goeie kansen. Als we met een voorsprong de kleedkamers in gaan, kunnen we zelfs winnen. Ik zeg niet dat het dan daadwerkelijk gebeurt, maar het had gekund."

Te laat om te corrigeren

Een kleine smet voor Dufour was wel zijn dubbel geel. "Mijn eerste gele kaart was terecht. Daar maakte ik een fout op Schoofs om de tegenaanval af te breken. Bij de tweede fase werd ik eerst zelf aan de schouder getrokken en val ik achteruit. Ik wilde nog corrigeren, maar het was te laat."

Trainer Gutierrez lijkt zijn intrede niet gemist te hebben in Roeselare na een competitieve match tegen Beerschot Wilrijk en een punt bij KVM. "Hij speelt in een andere formatie en kiest voor een 4-2-3-1. Ik vond het goed lopen. Op het middenveld hebben we mekaar goed gevonden. Als we hierop voortborduren, denk ik dat het goed komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties