Verschueren legt uit hoe deal met topspits Facundo Ferreyra in laatste instantie in het water viel

Clint Vens
| 12 reacties
Verschueren legt uit hoe deal met topspits Facundo Ferreyra in laatste instantie in het water viel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Verschueren heeft er zijn eerste transferperiode als sportief directeur bij Anderlecht opzitten. Het was er meteen eentje die kon tellen. Verschueren junior moest door het afhaken van enkele toptargets enkele mokerslagen incasseren.

Yannick Bolasie werd uiteindelijk binnengehaald als dé toptransfer van deze wintermercato. De 29-jarige Congolees is echter eerder een winger en de Brusselaars gingen in eerste instantie op zoek naar een diepe spits. Sardar Azmoun en Facundo Ferreyra waren in die optiek de topkandidaten. 

Akkoord met Benfica

Vooral die laatste leek op een bepaald moment erg dicht te staan bij RSCA: "Drie dagen voor de deadline dacht ik onze topspits beet te hebben", zegt Verschueren tegenover Het Nieuwsblad. "Dinsdagnacht kwam ik terug uit Lissabon met het akkoord van Benfica voor een huur met aankoopoptie van Facundo Ferreyra.”

“Die zag België zitten, tot Espanyol aanklopte. Het is niet dat Anderlecht geen grote namen meer kan aantrekken, maar tegen de Primera Division moeten we het afleggen. Bij zo'n scenario stress je wel.”

Azmoun

En dus waren de laatste dagen van de mercato zenuwslopend: “De laatste drie dagen sliep ik bijna niet meer”, vervolgt Verschueren. “Ons huiswerk moest af raken, maar de alternatieven waren niet simpel. Natuurlijk waren we overtuigd van de Iraniër Sardar Azmoun. Tot we zijn prijs hoorden. Ja, we konden zotte zaken doen, maar voor de club is dat niet gezond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties