Beerschot Wilrijk-verdediger denkt dat doelpuntensaldo beslissend wordt: "Voordeel dat we vorig jaar al finalematchen speelden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lommel
| 21 reacties

Jan Van den Bergh acht de kans groot dat het doelpuntensaldo beslissend wordt

Beerschot Wilrijk-verdediger denkt dat doelpuntensaldo beslissend wordt: "Voordeel dat we vorig jaar al finalematchen speelden"
Foto: © photonews

Jan Van den Bergh was bij Beerschot Wilrijk opnieuw één van de defensieve uitblinkers in de 0-2 uitzege bij Lommel. De verdediger, volgend jaar bij AA Gent, verwacht dat het doelpuntensaldo beslissend wordt.

Beerschot Wilrijk had het zeker niet gemakkelijk in het Souvereinstadion, maar pakte wel de volle buit. "De rode kaart en de penalty kwamen op een ideaal moment voor ons", aldus Van den Bergh. "Het was veel moeilijker geweest met een mannetje minder en slechts een 0-1 voorsprong, zeker met het oog op het doelpuntensaldo."

Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning voor de tweede periode te snijden in 1B. "We beleven die matchen op dezelfde manier, ongeacht wat er volgend seizoen ook gebeurt. De focus ligt op die finalematchen halen en promotie afdwingen. 

Van den Bergh zelf blijft er kalm onder. "Ik denk niet dat we ver gaan komen door ons zorgen te maken. We weten wat we moeten doen. Het is een voordeel dat we vorig jaar al finalematchen gespeeld hebben. Het is een vorm van rust dat we weten wat er aankomt", aldus de rots in de branding van Beerschot Wilrijk. 

Het doelpuntensaldo. Daar kan het volgens de 24-jarige in Bonheiden geboren verdediger wel eens op aankomen. "We maken allebei kans op 6 op 6", weet Van den Bergh. "De ploeg die dat niet doet, zal er naast grijpen."

"De match op OHL wordt nog moeilijk, zeker omdat het de laatste is. Ik hoop dat KV Mechelen nog een steek laat vallen, maar ik vermoed dat de kans groot is dat het doelpuntensaldo beslissend zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties