Grote vis op weg naar Bayern? "Je moest eens weten wie we al vastlegden voor volgend seizoen"

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 3 reacties
Grote vis op weg naar Bayern? "Je moest eens weten wie we al vastlegden voor volgend seizoen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na enkele rustige transferperiodes is Bayern München opnieuw van plan eens stevig uit te halen op de transfermarkt. Voorzitter Uli Hoeness wil daarmee reageren op de kritiek op zijn club.

"Je moest eens weten wie we al vastlegden voor volgend seizoen." Met dat zinnetje zette Uli Hoeness meteen heel Duitsland op scherp. De voorzitter van de Rekordmeister deed die uitspraak in het Duitse tv-programma Doppelpass.

In ons buurland is er al lange tijd kritiek op de transferpolitiek van Bayern. De club deed geen grote transfers ondanks de leeftijd van vedetten Ribéry en Robben, beide heren zijn 35 jaar. Hoeness verdedigde in het programma die aanpak van de club. 

"We moeten beide spelers bijzonder dankbaar zijn voor hun bijdrage in het succes van onze club. Daarom mochten ze nog een seizoen als titularis optreden. Als we daar dan een jaartje geen kampioen voor spelen? Dan is dat maar zo, we gunnen hen een waardig afscheid van dit team."

Geen kampioen omdat Robben en Ribéry nog een jaartje speelden? Ach, dan is het maar zo

Hoeness was ook bijzonder hard voor de criticasters. "Bayern staat vijf maanden niet op kop van het klassement en het hele land staat in rep en roer. Maar als ik naar de feiten kijk staan we er nog steeds goed voor. De titel is nog heel goed mogelijk, we zitten in de kwartfinale van de Pokal en kunnen nog doorstoten in de Champions League", aldus de Bayern-preses. 

Lucas Hernández

Bij Bayern willen ze de geldbuidel nog eens stevig opentrekken. "We hebben de afgelopen mercato's wat gespaard. Wanneer we iemand als Lucas Hernández richting Beieren kunnen halen zullen we zeker een grote som geld op tafel leggen, dixit Hoeness.

De voorzitter wilde wel niet bevestigen dat Bayern al werk gemaakt heeft van de transfer van Benjamin Pavard. Hij wil niet tegen de schenen schoppen van ex-wereldkampioenen Jérôme Boateng en Mats Hummels. Maar het is duidelijk dat de Duitse recordkampioen een serieuze verjongsoperatie wil uitvoeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties