Oostende komt er zonder ontslagvergoeding vanaf, waarom hield Verheyen de eer aan zichzelf?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties

Gert Verheyen dacht niet aan een riante ontslagvergoeding en stapte dan maar zelf op bij KV Oostende

Oostende komt er zonder ontslagvergoeding vanaf, waarom hield Verheyen de eer aan zichzelf?
Foto: © photonews

Gert Verheyen hield de eer aan zichzelf en bood zijn ontslag aan bij sportief directeur Hugo Broos. KV Oostende kan nu alvast op zoek naar een nieuwe coach voor de play-offs of voor volgend seizoen, zonder aan een ontslagvergoeding te moeten denken.

Een trainer buitengooien is niet altijd een makkelijke keuze voor een club. Ten eerste is er de sportieve onzekerheid voor in de toekomst, ten tweede hangt er hen ook vaak een peperdure ontslagvergoeding boven het hoofd. Dat is bij Oostende en Gert Verheyen niet het geval, want de trainer besliste zelf om op te stappen.

Het is niet dat de club nu in brand staat

"Velen denken aan hun contract en hun geld, maar ik wil gewoon voldoening", legde Verheyen uit bij Gazet van Antwerpen. "Als we zaterdag met 3-0 tegen Waasland-Beveren hadden gewonnen, dan was ik ook gewoon gebleven. Als we in mei nog een bekerfinale hadden ook. Maar het ís niet zo."

Verheyen verliet de club zonder zijn spelers op de hoogte te brengen van zijn beslissing. "Woensdag ga ik nog goeiendag zeggen. Geen probleem, hé. Het is niet dat de club in brand staat of er paniek heerst. Oostende blijft in eerste en heeft tijd om een nieuwe coach te zoeken."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties