Interview Dmitri Bulykin laat zijn licht schijnen over België: "Tegenwoordig wil iedereen van de Rode Duivels winnen!"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Dmitri Bulykin geeft zijn mening over de Rode Duivels

Dmitri Bulykin laat zijn licht schijnen over België: "Tegenwoordig wil iedereen van de Rode Duivels winnen!"

De eerste tegenstander van België op weg naar het EK 2020 is Rusland, kwartfinalist van het afgelopen WK. Wij spraken met voormalig Anderlecht-speler Dmitri Bulykin over de wedstrijd.

Gastland Rusland was één van de sensaties van het WK. De Sbornaya presteerden beter dan verwacht en haalden uiteindelijk de kwartfinales.  

Helden

"Veel van mijn landgenoten die voor het WK niet zo voetbalminded waren, hebben zich tijdens het WK achter onze nationale ploeg geschaard", herrinnert voormalig Anderlecht-spits Dmitri Bulykin zich. "We hadden niet verwacht dat ze zo zouden presteren. De mensen praten opnieuw over voetbal op straat. De spelers zijn helden geworden (lacht)."

De Nations League was dan weer een ontgoocheling voor Rusland. Ze verloren hun laatste groepswedstrijd, waardoor Zweden promoveerde naar de A-klasse. "Het was een enorme ontgoocheling, maar we hebben de knop omgedraaid en focussen ons op kwalificatie voor het EK. In de Nations League kunnen we een andere keer nog wel promoveren."

Al onze spelers willen winnen van België!

"Het doel is duidelijk: we willen ons kwalificeren voor het EK. Het maakt niet uit of dat als groepswinnaar of als tweede gebeurt. België is de grote favoriet, onze sterkste tegenstander. We weten dat het moeilijk wordt om jullie te kloppen", beseft Bulykin. 

"Maar al onze spelers willen winnen van België. Jullie ploeg heeft al bewezen klaar te zijn om een prijs te pakken. Tijdens het afgelopen WK zagen de Russen jullie als één van de topfavorieten voor de eindwinst." 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties