Ondanks blunder van formaat strooit bondscoach Roberto Martinez met lof naar Thibaut Courtois
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 4 reacties

Roberto Martinez looft de prestatie van Thibaut Courtois na blunder tegen Rusland

Ondanks blunder van formaat strooit bondscoach Roberto Martinez met lof naar Thibaut Courtois
Foto: © photonews

Roberto Martinez was een tevreden man na de 3-1 overwinning tegen Rusland. De enige smet op de wedstrijd was een blunderende Thibaut Courtois, maar de bondscoach brak zijn doelman niet af na de flater. Integendeel.

Lang konden de Rode Duivels niet genieten van de openingsgoal van Youri Tielemans. Nauwelijks twee minuten na de goal hingen de bordjes opnieuw in evenwicht door een flaterende Courtois. Maar het was absoluut geen domper op de feestvreugde bij Martinez.

"Defensief stonden we erg sterk", vond de Spaanse coach. "We lieten Rusland slechts één keer naar doel schieten. Het tegendoelpunt was een fout, maar dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal."

"Credits aan Rusland voor die tegengoal. Ze zetten bij momenten erg hoog druk, waardoor we op dat moment de verkeerde beslissing namen."

'Nummer één van de wereld'

Wat volgde, waren nog enkele complimentjes aan het adres van zijn nummer één onder de lat. "Na die flater kon je zien waarom Thibaut de nummer één van de wereld is. Hij speelde alsof er niets was gebeurd en bleef ijzig kalm. 'Impressive', de manier waarop hij reageerde na zijn fout", aldus Martinez. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties