Bundesliga: voormalig Standard-speler van goudwaarde voor Hoffenheim tegen Leverkusen

Sam Suttels
Sam Suttels

Hoffenheim en Bayer Leverkusen trapten vandaag de 27ste speeldag in de Bundesliga op gang. Leverkusen kreeg een serieuze draai om de oren en daar had Ishak Belfodil (ex-Standard) een groot aandeel in.

Al na tien minuten opende Belfodil op aangeven van Kramaric de score voor de thuisploeg. Lang kon Hoffenheim echter niet van die voorsprong genieten: Volland hing de bordjes zeven minuten later alweer in evenwicht. 1-1 bleek ook de ruststand.

In het eerste kwartier van de tweede helft nam Hoffenheim afstand van de bezoekers met twee snelle goals. Een onwgoal van Sven Bender en een tweede treffer van Belfodil legden de wedstrijd in een definitieve plooi. Tien minuten voor affluiten draaide Kramaric het mes nog wat dieper in de wonde met de zware 4-1. Belfodil was ditmaal de assistgever. Hoffenheim nadert tot op een punt van Leverkusen in de stand, beide teams blijven uitzicht behouden op een Europees ticket.