Serie A: Roma dankt Dzeko en houdt zo de punten thuis tegen Udinese

Sam Suttels
Sam Suttels

Eerder vandaag verloor leider Juventus verrassend op bezoek bij laagvlieger SPAL (2-1), waardoor het Turijns titelfeestje nog even uitgesteld moet worden. De tweede wedstrijd van de dag was er een tussen Roma en Udinese. Roma kon maar beter winnen als het uitzicht wilde behouden op Europees voetbal.

Het verliep moeizaam tegen Udinese en voor de rust waren er geen goals te zien. Na de pauze was het wachten tot minuut 67, wanneer Edin Dzeko de ban brak voor de thuisploeg. Het zou ook bij dat ene doelpunt blijven.

Door de overwinning springen de Romeinen over Atalanta en AC Milan naar een vierde stek. Die twee laatstgenoemden komen wel pas later in actie dit weekend. Milan ontvangt vanavond nog Lazio Roma en Atalanta kijkt morgen Empoli in de ogen.