Liverpool kent geen problemen met Huddersfield en blijft Manchester City onder druk zetten

Nils Wens

Liverpool heeft vanavond gewonnen van Huddersfield met 5-0. Door deze overwinning komen ze terug aan de leiding met twee punten voor op Manchester City. Liverpool heeft nu wel een match meer gespeeld.

Liverpool had na 15(!) seconden haar job al gedaan. Naby Keita bracht Liverpool op voorsprong op aangeven van Mohamed Salah. Dat was de snelste goal in de clubgeschiedenis van Liverpool in de Premier League.

Ook Mané en Salah lieten weer zien hoe ze belangrijk ze zijn dit seizoen. Mané scoorde in de 23ste minuut met een kopbal op assist van Robertson. Dat was al de tiende assist van Robertson dit seizoen. Sadio Mané kwam dan weer op gelijke hoogte met Salah in de topschuttersstand. Allebei hadden ze 19 stuks in de Premier League.

Die gelijke stand zag Salah niet zitten. Hij maakte net voor de rust 3-0 en komt zo als eerste speler dit seizoen aan 20 doelpunten in de Premier League. Ook vorig jaar was Salah de eerste die de grens van de 20 doelpunten kon bereiken.

Tweede helft

In de tweede helft bleef Liverpool op het gaspedaal duwen. Sturridge wilde zijn doelpuntje mee pikken, maar dat werd afgekeurd voor buitenspel. Toch kwam de 4-0 nog op het bord. Sadio Mané wilde niet dat Salah alleen op voorsprong stond en scoorde nog zijn tweede van de avond, waardoor hij terug even veel doelpunten heeft als Salah, namelijk 20.

Het leek een wedstrijd in een wedstrijd, want ook Salah maakte nog zijn tweede. Daardoor kwam hij terug aan de leiding in de topschuttersstand met 21 stuks, eentje meer dan Mané. Daar had Mané geen antwoord meer op.

Ook was er goed nieuws voor Oxlade-Chamberlain. De middenvelder van Liverpool mocht invallen na een jaar blessureleed. Liverpool won uiteindelijk vrij makkelijk van Huddersfield met 5-0 en zet Manchester City terug onder druk.