Witsel: "Denk dat ik meer waard ben dan twintig miljoen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Axel Witsel speelt zaterdagnamiddag de Kohlenpott-derby met Borussia Dortmund

Witsel: "Denk dat ik meer waard ben dan twintig miljoen"
Foto: © photonews

Axel Witsel herleeft dit seizoen bij Borussia Dortmund. Met nog vier speeldagen te gaan tellen Die Schwarzgelben amper één punt minder dan Bayern München.

Dortmund neemt het zaterdagnamiddag op tegen Schalke 04. “Sinds acht december besef ik hoe belangrijk die derby is”, aldus Witsel op de clubsite. “We wonnen met 1-2 en werden thuis als helden onthaald. Ik kan niet wachten om die sfeer nu ook thuis mee te maken. Dat wordt nog specialer dan de match tegen Bayern.”

Over Bayern gesproken. Dortmund speelde  een voorsprong van negen punten kwijt op de Rekordmeister. “Voetbal is een vreemde sport. We hebben steken laten vallen en er waren wedstrijden die eigenlijk hadden moeten winnen. Maar dat hoort bij het groeiproces van dit jonge team.”

Witsel groeide in geen tijd uit tot een basisspeler in Duitsland, hoewel het niveau in China toch een pak lager ligt.  “Hier moet je elke wedstrijd op topniveau spelen. Die intensiteit bestaat niet in Azië. Zelfs niet in de Aziatische Champions League. Op dat vlak was het een voordeel dat ik net een WK met België achter de rug had.”

Bondscoach Roberto Martinez noemde de transfer van Witsel ‘de beste transfer van het jaar.’ Wat vindt Witsel van die uitspraak?

"Ik denk dat hij bedoelde dat mijn prijskaartje van twintig miljoen erg laag was vergeleken met andere toptransfers. In die zin heeft hij wel gelijk volgens mij. Ik denk ook dat ik meer waard ben dan twintig miljoen, als je bekijkt wat ik hier al bereikt heb.”

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties