Rode Duivels waren dit seizoen goed voor 18 nationale, Europese en zelfs mondiale trofeeën

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Rode Duivels waren dit seizoen goed voor 18 nationale, Europese en zelfs mondiale trofeeën
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben dit seizoen een indrukwekkende trofeeënoogst bijeen gevoetbald. Zaterdag kwam er met de Champions League nog een grote bij.

Laten we beginnen met de de meest internationale trofee. Thibaut Courtois won met Real Madrid het WK voor clubteams. Daarnaast waren er nog de Europa League en de Champions League. Hazard won die eerste, Mignolet en Origi die tweede. We zitten al aan drie stuks.

Manchester City ging in Engeland met alle prijzen lopen (Supercup, Carabao Cup, Premier League en FA Cup) en iets noordelijker ging het Celtic van Boyata met de landstitel en twee ligabekers aan de haal. Tien stuks, voor wie de tel kwijt was.

Bij onze zuiderburen is er natuurlijk het autoritaire PSG dat de Ligue 1 wegkaapte en ging het Strasbourg van Sels ietwat verrassend met de Coupe de la Ligue aan de haal. Twaalf bekers plus één, want Jordan Lukaku speelde dit seizoen een bekerwedstrijd voor de uiteindelijke Italiaanse winnaar Lazio Roma.

Van de Laars naar het Iberisch schiereiland, waar Thomas Vermaelen met FC Barcelona de Supercopa en de Primera División aan de uitpuilende prijzenkast mocht toevoegen. Fifteen down, three to go.

En daarvoor moeten we niet naar het buitenland. In het begin van het seizoen won Club Brugge de Supercup met Rode Duivels Vanaken en Mechele. KRC Genk kroonde zich tot landskampioen onder aanvoerder Trossard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties