Dromen van een plaats naast Kompany en Vanheusden vervangen: Cobbaut was dé verrassing in de basiself van de Jonge Duivels
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Reggio Emilia
| 7 reacties

Elias Cobbaut verving de geblesseerde Zinho Vanheusden centraal in de verdediging van de Jonge Duivels

Dromen van een plaats naast Kompany en Vanheusden vervangen: Cobbaut was dé verrassing in de basiself van de Jonge Duivels

Weinigen hadden Elias Cobbaut zondagavond in de verdediging verwacht bij de Jonge Duivels. Het was een echte surprise van de bondscoach, want bij Anderlecht staat hij steevast op links.

Wie gaat Zinho Vanheusden vervangen centraal in de defensie? Dat was de grote vraag voor het EK. De keuze van Walem was een grote verrassing. Hij posteerde Elias Cobbaut naast Wout Faes.

“Ik ben blij dat ik mocht starten en je kan natuurlijk wel iets vermoeden, maar zekerheid heb je nooit. Ik wist het nog niet zo lang”, legde de surprise van de chef uit na de 3-2 nederlaag tegen Polen.

Anderlecht

“Na de match tegen Frankrijk (3-0 verlies, nvdr.) heb ik de trainer gevraagd voor welke positie hij me heeft meegevraagd. En dat was in de eerste plaats in een centrale rol”, ging Cobbaut verder.

Nochtans speelt hij bij Anderlecht op links. Een plaatsje naast Kompany in de verdediging als centrale man, wie wil dat nu niet? “Dat zou mooi zijn, maar daar denk ik nu absoluut niet aan. Anderlecht is pas voor na dit toernooi”, aldus Cobbaut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties