Teleurstelling, maar ook ... "Trots om voor de eer van je land te spelen, om het volkslied uit volle borst mee te zingen"

Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Reggio Emilia
| 0 reacties
Teleurstelling, maar ook ... "Trots om voor de eer van je land te spelen, om het volkslied uit volle borst mee te zingen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK heeft voor de Jonge Duivels niet gebracht wat ze ervan hadden verwacht, verre van. Maar ze waren wel een van de twaalf landen die zich hebben geplaatst en dat is al een prestatie op zich. Hoe kijken de Beloften nu zelf terug op dit internationale avontuur?

De openingsmatch is op een grote teleurstelling uitgedraaid voor onze jonge landgenoten, al nemen ze toch enkele mooie herinneringen mee van dit toernooi.

“We hebben hier een mooie tijd gehad als groep. We zijn ook hechter geworden en het is jammer dat er een einde aan komt”, blikt Siebe Schrijvers terug op een drietal weken met de Jonge Duivels.

“Voor de eer van je land spelen, het volkslied uit volle borst meezingen … voor een jonge voetballer is dat echt leuk.”

Langs de andere kant is er ook een gevoel van teleurstelling bij de groep. "We zijn hier naartoe gekomen met de ambitie om door te stoten, dus is die teleurstelling logisch. Anderzijds is er ook wel het besef dat we hier geraakt zijn", aldus Schrijvers, die er het positieve van blijft inzien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

UEFA Kampioenschap O21

Nieuwste reacties