BREAKING: Chinees bod nog lang niet van tafel, Oostende neemt binnen de 48 uur een besluit

Aernout Van Lindt Johan Walckiers
Aernout Van Lindt en Johan Walckiers
| 10 reacties
BREAKING: Chinees bod nog lang niet van tafel, Oostende neemt binnen de 48 uur een besluit
Foto: © photonews

De voorbije dagen waren en zijn Chinese investeerders op bezoek in Oostende, waarbij onderhandelingen volgden met KV Oostende. Die hapten vooralsnog niet toe, maar de deal is zeker nog niet van tafel.

Chinees miljardenbedrijf Fosun ziet wel wat in KV Oostende en wil graag investeren in de club. Dat zouden ze stap voor stap willen doen, waarbij ze willen beginnen met een participatie en binnen enkele jaren de volledige club in handen zouden krijgen. Dat kwam onze redactie uit betrouwbare bron te weten. 

De voorbije dagen werd onderhandeld tussen het bedrijf en de bestuurders van Oostende. De Kustboys houden nog een aantal andere, lokale investeerders achter de hand en zeggen daarom (nog) niet volmondig ja tegen de Chinezen. 

Het aanbod van Fosun zou echter - zeker op financieel gebied - een topaanbod zijn. Voor Oostende zou het een enorme groei van hun investeerders in het algemeen kunnen betekenen, want ze praten ook nog met andere grote kandidaten.

Beslissing op dinsdag of woensdag

In een persbericht op de webstek van de Kustboys had Oostende laten weten dat er van een samenwerking (nog) geen sprake was. "We voelen ons autonoom goed in ons vel, maar meetings met interessante mensen slaan wij nooit af,” aldus voorzitter Frank Dierckens. 

Of zoals Orlans het verwoordde: “Internationale contacten zijn altijd goed, maar dat wil nog niet zeggen dat er dan meteen ook een samenwerking is." Toch is die samenwerking volgens onze informatie nog steeds waarschijnlijk. Dinsdag of ten laatste woensdag mag een beslissing verwacht worden van KV Oostende

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties