Interview (Exclusief) Benoit Poulain blikt terug op een lastige periode bij Club Brugge en zijn gemiste transfer naar Fulham
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 11 reacties

Benoit Poulain blikt terug op een lastig seizoenseinde bij Club Brugge

(Exclusief) Benoit Poulain blikt terug op een lastige periode bij Club Brugge en zijn gemiste transfer naar Fulham
Foto: © photonews

Benoit Poulain vertrok in 2016 van Kortrijk naar Club Brugge voor 300.000 euro. 3,5 jaar en twee titels later is hij einde contract bij blauw-zwart, waar hij vijf lastige maanden achter de rug heeft.

Benoit Poulain is straks geen speler van Club Brugge meer. De centrale verdediger blikte met ons terug op zijn moeilijke tweede seizoenshelft. "Mijn gevoel over het seizoenseinde? Niet erg goed, slecht zelfs!", was de Fransman doodeerlijk.

"We grepen naast ons grote doel, namelijk de titel verlengen. Onze inspanningen werden niet beloond en vanuit een persoonlijk oogpunt ben ik erg teleurgesteld", aldus de centrale verdediger die tijdens de wintermercato naast een transfer naar de Premier League greep en die onder Leko zijn basisplaats verloor.

"Club Brugge had me beloofd dat ik bij een goed bod zou mogen vertrekken, met mijn staat van verdienste. Enkele dagen later legde Fulham 1,5 miljoen euro op tafel voor een speler van 31 jaar die nog maar 1,5 jaar contract had. Zeker niet slecht, maar Brugge ondernam niets", was hij nog steeds teleurgesteld om zijn gemiste transfer.

"Ik had graag de Premier League ontdekt. Maar goed, ik lag nog onder contract bij Brugge dus ik heb me bij die beslissing neergelegd, ook al was ze moeilijk te aanvaarden. Daarna boden ze me nog een financiële compensatie aan, maar daar is ook niets van in huis gekomen", zei Poulain, bijna altijd basisspeler bij Club Brugge.

Bankzitter

"Daarna, ongeacht dat geweigerde bod, heeft Leko me niet meer opgesteld. Hij zette Sofyan Amrabat op mijn positie omdat er beloftes over speelminuten waren gemaakt . Mata deed het daarna ook erg goed, dus daar valt niet veel over te zeggen", ging Poulain verder.

Een afscheid op Jan Breydel heeft hij ook niet gekregen. "Die laatste match tegen Antwerp had ik kunnen spelen, maar het feit dat we naast de titel grepen en dat ik tot dan niet had gespeeld, maakte het onmogelijk. Mentaal en fysiek was het erg zwaar. Maar goed, het is voetbal, dus moeten we vooruit kijken", aldus Poulain, die in het eerste deel van dit interview ook al vooruitblikte op zijn toekomst in binnen- of buitenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties