Toptalent staat te popelen om Higuain te vervangen bij Chelsea: 'Ik ben klaar om deze kans te grijpen'
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Tammy Abraham moet dit seizoen doorbreken bij Chelsea

Toptalent staat te popelen om Higuain te vervangen bij Chelsea: 'Ik ben klaar om deze kans te grijpen'

Chelsea zal tijdens de komende zomermercato geen nieuwe spelers halen door een transferban. Toch hoeft dit niet per se een drama te betekenen voor de Londense club. Er staat namelijk een jong, Brits toptalent klaar om van deze situatie gebruik te maken.

Tijdens het afgelopen seizoen verhuurde Chelsea opnieuw 15 spelers, daarvan zag het ondertussen 12 spelers terugkeren. Eduardo en Todd Kane mogen transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever en de Nigeriaanse international Ola Aina werd voor 10 miljoen euro verkocht aan Torino.

Voor de meeste spelers zal er tijdens de komende mercato opnieuw een oplossing gezocht worden. Bijvoorbeeld onze jonge landgenoot en ex-Anderlecht talent Charly Musonda Jr. lijkt niet meteen op een kans te moeten rekenen op Stamford Bridge. Voor de 21-jarige Tammy Abraham is het evenwel anders, hij keert terug na een fantastische uitleenbeurt aan Aston Villa.

Spitsen brengen te weinig

Chelsea ziet na een matige uitleenbeurt Gonzalo Higuain terugkeren naar Juventus, Olivier Giroud wordt stilaan ouder en was tijdens het voorbije seizoen al niet bijzonder productief en Morata ziet een terugkeer naar Chelsea niet zitten. Een behoorlijk probleem als je geen transfers mag doen, maar dat moet Tammy Abraham oplossen.

Als piepjonge snaak werd Abraham door Chelsea een eerste keer uitgeleend. Hij was toen pas 18 jaar oud en moest de aanval dragen bij Bristol City in de Championship. Abraham viel meteen op met zijn onwaarschijnlijke neus voor doelpunten, snelheid en techniek. Een techniek die voor een jongen van meer dan 1 meter 90 verbluffend goed is. Ondanks zijn jonge leeftijd kende Abraham geen dipje en maakte hij meteen 26 doelpunten in 48 wedstrijden. Van een debuutseizoen gesproken.

Met Aston Villa naar de Premier League

Het seizoen nadien ging Abraham aan de slag in de Premier League bij Swansea City. Het werd een moeilijk seizoen want Swansea degradeerde uiteindelijk. Hij scoorde 8 keer en gaf 5 assists. Na twee knappe doelpunten in de gewonnen wedstrijd tegen Huddersfield Town mocht hij wel zijn debuut maken voor het Engelse nationale elftal. In de oefenwedstrijden tegen Duitsland en Brazilië mocht hij minuten maken. 

Dit seizoen was er twijfel waar Abraham zou beginnen. Toen bleek dat Sarri de voorkeur gaf aan Morata en Giroud leende Chelsea hem opnieuw uit naar de Championship. Er was heel wat interesse, maar uiteindelijk koos hij voor Aston Villa. In de top van de Championship was Abraham niet te stoppen. Hij maakte 26 doelpunten in 40 wedstrijden en was cruciaal voor Aston Villa in de promotiestrijd.

Volgend seizoen zal Abraham dus zeker deel uitmaken van de A-kern van Chelsea. De club mag dan wel geen transfers doen, maar zou met deze piepjonge Engelse international wel eens een fantastische zaak kunnen doen. Hij lijkt in elk geval klaar om deze rol met succes op zich te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties