Ianis Hagi, de nieuwe recordtransfer van Racing Genk, teert niet enkel op de naam van zijn vader
Clint Vens
| 9 reacties

Ianis Hagi is de nieuwe recordtransfer van Racing Genk

Ianis Hagi, de nieuwe recordtransfer van Racing Genk, teert niet enkel op de naam van zijn vader
Foto: © photonews

Wat Racing Genk tot nu toe liet zien op de transfermarkt is straffe kost. Met Benjamin Nygren en weldra Ianis Hagi halen de Limburgers twee youngsters die een grote toekomst worden voorspeld onder de neus van de Europese topclubs weg.

Ianis Hagi is vandaag in Genk om zijn medische tests te doorstaan en de laatste details omtrent zijn overgang af te ronden, een overgang die heel wat voeten in de aarde had. Zo hengelden onder meer Barcelona, Ajax, Anderlecht, Spartak Moskou en Sevilla naar de diensten van de vijfvoudige Roemeense international. 

What's in a name

De interesse in de persoon van Hagi is niet toevallig. De Roemeen erft wel een loodzware erfenis met een naam als Hagi. Pa Gheorghe is het icoon van het Roemeense voetbal en speelde in de jaren 90 bij topclubs als Real en Barcelona. Hij werd gezien als een voetbalgenie in zijn tijd.

Of Hagi junior ooit de prestaties van zijn vader gaat evenaren valt te betwijfelen, maar de kwaliteiten van de Roemeense draaischijf staan wel buiten kijf: overzicht, prima mentaliteit, technisch vermogen en tweevoetigheid met een verwoestend afstandsschot. 

Tweede buitenlands avontuur

Hagi is dé spelmaker van het Roemeense Viitorul Constanta. Daar was hij goed voor 14 goals en 8 assists in 39 wedstrijden. Voor Hagi wordt het echter niet zijn eerste avontuur buiten de landsgrenzen.

Als 18-jarige versierde hij een transfer naar Fiorentina, maar doorbreken bij de Italiaanse subtopper lukte niet. Bij Genk krijgt hij nu een tweede kans, al heeft de youngster ondertussen al aan flink wat maturiteit gewonnen, getuige ook zijn knappe prestaties op het afgelopen EK U21. 

Recordtransfer

Racing Genk legt uiteindelijk circa acht miljoen euro neer voor het goudhaantje, een nieuwe recordtransfer na de zeven miljoen voor Bongonda. Bij de landskampioen zal hij waarschijnlijk de rol van de vertrekkende Malinovski opnemen.

De Genkse kern miste nog een echte nummer 10 en lijkt met Ianis Hagi hun gedroomde spelmaker nu te pakken te hebben. Hagi wordt een grote toekomst toegedicht, de Jupiler Pro League mag na Vlap en Nasri alweer een mooie naam aan zijn lijstje toevoegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties