Vorig seizoen op een zucht van de finale, nu minder ambitie bij Ajax: "CL halen ís de verwachting"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Marc Overmars blikt vooruit naar de komende CL-campagne

Vorig seizoen op een zucht van de finale, nu minder ambitie bij Ajax: "CL halen ís de verwachting"
Foto: © photonews

Het afgelopen seizoen was Ajax een van dé grote smaakmakers op de Europese velden. Vooral in de Champions League maakten de spelers van Erik ten Hag furore. Een gevolg daarvan is dat de Europese grootmachten hun zinnen hebben gezet op de sterspelers van Ajax.

Frenkie de Jong is ondertussen al verkast en voorgesteld bij Barça, en voor Matthijs de Ligt lijkt het nog maar een kwestie van dagen te zullen worden vooraleer we hem in een Juve-shirt zien. Ook voor spelers als Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Braziliaans international David Neres staan tal van clubs aan te schuiven. Ongetwijfeld interessant voor de Amsterdamse spaarpot, maar wat met de kwaliteit van de selectie?

Champions League halen is de verwachting

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is zich maar al te goed bewust van het verlies van kwaliteit. In een gesprek met AD blikt hij vooruit naar komende seizoen. "Spelers als de Jong en de Ligt kan je niet vervangen. Razvan Marin is geen de Jong. Het niveau gaat wellicht naar beneden, maar ik maak me geen zorgen. De verwachtingen van de fans zullen gestegen zijn, maar onze verwachting is: de Champions League." 

Ajax zal hiervoor wel nog een kwalificatieronde moeten overleven. Worden zij hierin uitgeschakeld, zijn ze nog wel geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties