Hoopvolle signalen voor Genk, aan Mazzu om te finetunen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Een zware erfenis, maar Félice Mazzu kan verder bouwen aan het werk van Philippe Clement

Hoopvolle signalen voor Genk, aan Mazzu om te finetunen
Foto: © photonews

Indien sterkhouders Sander Berge en Aly Samatta Genk trouw blijven, dan kan het er dit seizoen wel eens opnieuw heel mooi uitzien voor Genk. Niet dat Félice Mazzu een kopie van Philippe Clement wil zijn of worden, maar de fundamenten van de kampioenenploeg liggen er nog steeds.

Sprankelend was het voetbal nog niet echt tegen KV Mechelen, maar het mag duidelijk zijn dat Genk de afgelopen weken goed gewerkt heeft. Niet dat je Trossard en Malinovskyi zomaar kan vervangen, maar indien de ploeg bij elkaar blijft, kan het opnieuw een bijzonder mooi seizoen worden voor de Limburgers. De basis is er. Nu is het aan Mazzu

Maar veel zal nog afhangen van de komende weken en het verdere verloop van de zomermercato. Berge én Samatta moeten blijven om de kern van de ploeg te behouden. De Noorse middenvelder toonde in de Supercup opnieuw hoe belangrijk hij is. In balbezit én balverlies.

Ook goaltjesdief Samatta zal een belangrijke factor in een mogelijk nieuw succesverhaal spelen. De Tanzaniaanse spits vervang je niet zomaar. 

Pluim voor De Condé

Ondertussen werd er in de Luminus Arena goed gewerkt om met het (vele) transfergeld nieuwe spelers te halen. Met onder meer Hagi, Cuesta en Bongonda werd het (inkomende) huiswerk gemaakt door Dimitri De Condé, die prima werk levert in Limburg. "Goede spelers verkopen en opnieuw goede spelers kopen. Dat is nu eenmaal de transferpolitiek van Genk", noteerden we bij Sander Berge

Bongonda kent de competitie natuurlijk, de concurrentie op de vleugels lijkt met Benson, Ito en Ndongala nu al loodzwaar te worden. Hagi moet dan weer de leegte opvullen die eerst Pozuelo en daarna Malinovskyi achterliet. Wordt de Roemeen de nieuwe draaischijf? Bovendien kon Piotrowski ons zaterdagavond op de 10 niet echt bekoren. 

Félice Mazzu krijgt de loodzware erfenis van kampioenenmaker Philippe Clement in handen. De fundamenten liggen er, aan de ex-coach van Charleroi om alles te finetunen. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties