De man die nooit kapot gaat: Olivier Deschacht

Arjen T'Sjoen
| 14 reacties
De man die nooit kapot gaat: Olivier Deschacht

Olivier Deschacht gaat al jaar en dag mee in onze Belgische competitie. De verdediger begint bij SV Zulte Waregem aan een nieuw avontuur.

In 2001 maakte Olivier Deschacht zijn debuut bij RSC Anderlecht in een wedstrijd tegen KSK Beveren met een invalbeurt van zeven minuten. Hij verving Bertrand Crasson in het slot van de wedstrijd.

In de jaren die volgden groeide Deschacht uit tot een absolute sterkhouder bij Paars-Wit. Toch was het vertrouwen niet altijd even groot met Diogo, Behrang Safari, Jan Lecjaks,... haalde Anderlecht verschillende concurrenten, maar die konden hem nooit bedreigen.

Ook onder Hein Vanhaezebrouck knokte Deschacht zich opnieuw in de ploeg. De ex-coach van AA Gent stuurde de routinier zelfs even naar de B-kern, maar in Play Off I knokte hij zichzelf toch weer in de ploeg. 

Na 602 wedstrijden bij Anderlecht verliet Deschacht de club van zijn hart voor Sporting Lokeren. Een succes werd die periode niet, maar Oli had er wel meteen een basisplaats te pakken. Lokeren zakte naar 1B en de periode van Deschacht op het hoogste niveau leek voorbij.

Uiteindelijk bood SV Zulte Waregem hem toch een uitweg. De ploeg vroeg hem om op proef te komen en die kans greep Deschacht met beide handen. De grote rivaal van Zulte Waregem is KV Kortrijk en daar is nu net Yves Vanderhaeghe trainer, een goede vriend van Deschacht.

"Ik denk dat Oli nog niet klaar was om definitief afscheid te nemen van de actieve voetballerij. Hopelijk krijgt hij nu het verdiende afscheid dat hij zelf voor ogen heeft. In Lokeren leek het erop dat hij zou mogen blijven, maar dat ging dan niet door. Ik vind het mooi voor hem dat hij nu die kans krijgt bij Zulte Waregem en ik ben er zeker van dat hij die ook gaat grijpen. Hij is fysiek nog dik in orde en staat echt vlijmscherp", aldus Vanderhaeghe. 

Wat Dury te zeggen had over de transfer kan je hier teruglezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties