Thomas Vermaelen : een verstandige beslissing of is het gewoon tijd voor de volgende generatie?

Redactie
| 0 reacties
Thomas Vermaelen : een verstandige beslissing of is het gewoon tijd voor de volgende generatie?

Thomas Vermaelen gaat de overstap maken naar Vissel Kobe in Japan. Een vrij verrassende keuze, maar misschien gewoon wel verstandig?

Thomas Vermaelen (33) zal deze zomer in de voetsporen treden van David Villa en Andrés Iniesta. De J-League wordt alsmaar populairder bij voormalige voetbalsterren. De levenskwaliteit is er ook een stuk beter dan in de Chinese Super League.

Goede keuze ? 

Het voorbeeld van Yannick Carrasco bewijst veel: de Chinese cultuur kan soms wat te apart zijn. Ook de Japanse is helemaal anders, maar de meeste buitenlanders raken er wel door gecharmeerd. Japan is dan ook een stuk geschikter voor de westerse manier van leven. China heeft nog steeds enkele communistische eigenschappen en voetballers hebben er de neiging om in een bubbel te leven.

Financieel zal Vermaelen het uiteraard niet slecht hebben in Japan, maar de bedragen die je in Saoedi-Arabië en China kan verdienen zal hij niet opstrijken. Na jaren bij Arsenal en Barcelona lijkt de kans ook klein dat Vermaelen nog echt op zoek is naar het grote geld. 

Waarom gaat Vermaelen niet nog zijn allerlaatste sportieve uitdaging aan zoals bij Olympiakos? Het antwoord lijkt duidelijk: hij heeft geen zin meer om fysiek tot het uiterste te gaan. The Verminator had het niet makkelijk bij Barcelona, maar knokte zich toch nog in de ploeg. Bij clubs zoals Fenerbahçe en Olympiakos zouden de verwachtingen rond Vermaelen bijzonder groot zijn en is er weinig aanpassingstijd. Echt een rotatiespeler zijn zit er in zo'n situatie niet in.

Tijd om de fakkel door te geven bij de Duivels

Kiezen voor een overstap naar Vissel Kobe zorgt ervoor dat de tijd bij de Rode Duivels over is. Witsel en Carrasco spelen of speelden ook in het Verre Oosten, maar ze zijn nog jong en spelen daar onder hun mogelijkheden. Vermaelen is blessuregevoelig en de grote verplaatsingen zijn niet handig daarbij zal hij niet meer op hetzelfde niveau voetballen.

De jonge spelers Christian Kabasele, Björn Engels, Brandon Mechele, Jason Denayer en Zinho Vanheusden staan klaar om de fakkel over te nemen. Het zal allicht niet lang meer duren tot wanneer Vermaelen er een punt achter zet bij de nationale ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties