Vanhaezebrouck analyseert Anderlecht: "Erg verrassend dat hij niet in selectie zat" en "Met Van Meir of De Vlieger als coach was er nu alweer druk"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 37 reacties
Vanhaezebrouck analyseert Anderlecht: "Erg verrassend dat hij niet in selectie zat" en "Met Van Meir of De Vlieger als coach was er nu alweer druk"

Hein Vanhaezebrouck was vorig seizoen nog coach van RSC Anderlecht, maar na zijn ontslag koos hij voor dit seizoen voor een rol als analist. En hij schuwde de sterke uitspraken meteen niet.

Zondagavond was Vanhaezebrouck te gast bij Sports Late Night om de zondagwedstrijden te analyseren. "Ik kon ook naar Charleroi, ik denk dat iedereen dat wel weet", stak hij niet onder stoelen of banken dat hij ook coach kon zijn dit seizoen. "Ik wilde niet in België aan de slag gaan, in het buitenland waren er een aantal interessante ploegen - maar niet interessant genoeg."

"Ik ben wie ik ben en dat zal nu niet anders zijn. Ik ben een neutraal figuur en ik zal voor iedereen dezelfde positie proberen in te nemen, ik zal geen teams voortrekken of achteruitsteken", aldus de nieuwbakken analist.

Kums niet in de kern? Strategie

Over ex-ploeg Anderlecht had hij wel meteen wat te zeggen: "Kums niet in de kern? Dat is heel verrassend. Als de kapitein de selectie niet haalt, zit daar een strategie achter om hem weg te krijgen. Eerst werd Trebel aan de kant geschoven, nu Kums", klonk het.

"Slim van Kompany om meteen het publiek om applaus te vragen, maar het hoefde zelfs niet. Hij zal tijd krijgen, omdat zijn status enorm is binnen Anderlecht. Ik ben ervan overtuigd dat als Jacky Mathijssen, Eric Van Meir of Geert De Vlieger coach waren van paars-wit na zo'n voorbereiding en meteen verlies tegen Oostende, er nu al druk op de coach stond én dat er gefluit zou zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties